Varkensvlees met kerriesaus en doperwten |
|
500 gr hamlappen 1 ui 25 gr boter 1 eetlepel kerriepoeder 750 gr krielaardappeltjes 450 gr doperwten 1 klein blikje ananasstukjes 1 zakje kerriesaus 1/2 liter koffieroom eventueel: 2 eetlepels bouillonpoeder 4 eetlepels zilveruitjes |
|
BereidingSnijd het vlees in blokjes.Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de ui met de kerrie ± 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak het in ± 5 minuten rondom bruin. Schep er de krielaardappeltjes, de doperwten (en evt. het bouillonpoeder) door en smoor alles met het deksel op de pan in ± 10 minuten gaar; schep af en toe om. Giet de ananasstukjes boven een maatbeker af. Vul het ananassap met water tot 1 1/2 dl aan. Klop er met een garde de kerriesaus door en voeg het kerriemengsel al roerend bij het vlees-doperwten-aardappelmengsel. Schep de ananasstukjes, de koffieroom (en evt. de zilveruitjes) erdoor en verwarm het gerecht ± 3 minuten tot de saus mooi gebonden is. NotitiesServeer het met een gemengde salade. |
Home > Recepten