Home > Recepten

Varkensvlees met kerriesaus en doperwten

500 gr hamlappen

1 ui

25 gr boter

1 eetlepel kerriepoeder

750 gr krielaardappeltjes

450 gr doperwten

1 klein blikje ananasstukjes

1 zakje kerriesaus

1/2 liter koffieroom



eventueel:

2 eetlepels bouillonpoeder

4 eetlepels zilveruitjes
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Groentegerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes.

Pel en snipper de ui.

Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de ui met de kerrie ± 2 minuten.

Voeg het vlees toe en bak het in ± 5 minuten rondom bruin.

Schep er de krielaardappeltjes, de doperwten (en evt. het bouillonpoeder) door en smoor alles met het deksel op de pan in ± 10 minuten gaar; schep af en toe om.

Giet de ananasstukjes boven een maatbeker af.

Vul het ananassap met water tot 1 1/2 dl aan.

Klop er met een garde de kerriesaus door en voeg het kerriemengsel al roerend bij het vlees-doperwten-aardappelmengsel.

Schep de ananasstukjes, de koffieroom (en evt. de zilveruitjes) erdoor en verwarm het gerecht ± 3 minuten tot de saus mooi gebonden is.

Notities

Serveer het met een gemengde salade.