Home > Recepten

Varkenskotelet 'Sherman'

4 varkenskoteletten

1 plak gekookte ham van 1 cm dik

1/2 eetlepel groene peperbolletjes

1 borrelglas jenever

2 dl room

2 grote tomaten

peterselie

een klontje boter

peper, zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Braad de koteletten in een pan met wat boter aan beide kanten zachtjes aan.

Kruid ze met peper en zout en houd ze warm.

Ontvet de braadpan, maak de peperbolletjes in dezelfde pan warm en blus met de jenever.

Snijd de ham in stukjes, doe die met de room in de pan en laat verder inkoken.

pel en ontpit de tomaten, snijd ze in blokjes en voeg die bij de saus.

Meng er gehakte peterselie door en kruid de saus zo nodig nog bij.

Verdeel het vlees over 4 borden en schenk de saus erover.

Notities

Geef er frietjes of aardappelpuree en een groene groente bij.