Carne de porco a alentejana (varken/schelpdieren) |
|
4 eetlepels reuzel of olijfolie 750 gr varkensfricadeau in stukken 100 gr ontbijtspek in blokjes 4 geperste teentjes knoflook 1 fijngesneden rode peper, zaadjes verwijderd 2 gesnipperde uien zout, peper 3 eetlepels fijngehakte peterselie 1 kg mosselen |
|
BereidingVerhit de reuzel of olie in een grote braadpan en bak het vlees en het spek hierin rondom bruin.Voeg de knoflook, de rode peper, de ui, zout, peper en de peterselie toe en bak dit 15-20 minuten. Was de mosselen goed schoon (verwijder de slechte exemplaren) en doe ze bij het vlees. Bak ze op hoog vuur, onder regelmatig schudden, tot de mosselen open gaan. Serveer het gerecht Direct. NotitiesLekker met frites en partjes citroen. |
Home > Recepten