Home > Recepten

Pilav met perzik

2 grote gesnipperde uien

1 blik perziken op sap

1 blikje tomatenpuree

± 300 gr hamlappen

1/2 theelepel piri piri (of naar smaak meer)

olie

een scheutje citroensap

peper, zout

tomatenketchup

1 mespuntje sambal
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Varkensvleesgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes en marineer die minstens 30 minuten in een mengsel van de olie, de piri piri, het citroensap en zout en peper.

Bak het vlees voorzichtig aan, anders verbranden de kruiden.

Voeg de uien en de sambal toe en laat ze ± 5 minuten garen.

Snijd de perziken in stukjes en voeg ze toe, evenals de tomatenpuree en de ketchup.

Laat alles even pruttelen tot het goed is doorgewarmd.

Voeg, als u de saus nog wat bleek vindt, nog wat tomatenpuree toe.

Notities

Geef er rijst en een frisse salade bij.