Home > Recepten

Varkenshaasje met paddestoelen

25 gr gedroogde paddestoelen (cêpes, shii-takes of morilles)

2 sjalotjes

250 gr varkenshaas

1/2 eetlepel kruidenmosterd

25 gr boter

zout, versgemalen peper

2 eetlepels cognac

1/8 liter crème fraîche
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Paddestoelgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de paddestoelen 20-30 minuten in ruim warm water, spoel ze onder stromend water af en bewaar het weekvocht.

Verwijder taaie steeltjes.

Pel en snipper de sjalotjes.

Snijd de varkenshaas in plakjes van ± 2 cm dik en bestrijk ze dun met de mosterd.

Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in 4-5 minuten bruin en gaar.

Strooi er zout en peper over en houd het vlees onder aluminiumfolie warm.

Bak de sjalot en de paddestoelen ± 2 minuten in het bakvet.

Voeg de cognac en de crème fraîche toe en laat in 2-3 minuten zoveel vocht verdampen, dat de paddestoelen alleen nog met room zijn omhuld.

Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat mosterd-roomsaus.