Varkenshaasje met paddestoelen |
|
25 gr gedroogde paddestoelen (cêpes, shii-takes of morilles) 2 sjalotjes 250 gr varkenshaas 1/2 eetlepel kruidenmosterd 25 gr boter zout, versgemalen peper 2 eetlepels cognac 1/8 liter crème fraîche |
|
BereidingWeek de paddestoelen 20-30 minuten in ruim warm water, spoel ze onder stromend water af en bewaar het weekvocht.Verwijder taaie steeltjes. Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de varkenshaas in plakjes van ± 2 cm dik en bestrijk ze dun met de mosterd. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in 4-5 minuten bruin en gaar. Strooi er zout en peper over en houd het vlees onder aluminiumfolie warm. Bak de sjalot en de paddestoelen ± 2 minuten in het bakvet. Voeg de cognac en de crème fraîche toe en laat in 2-3 minuten zoveel vocht verdampen, dat de paddestoelen alleen nog met room zijn omhuld. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat mosterd-roomsaus. |
Home > Recepten