Home > Recepten

Varkenshaasmedaillons, gekruide

varkenshaas

peper, zout en wat paprikapoeder

twee dunne lapjes katenspek (per haasje)

boter

een blokje jong belegen kaas (per haasje)

op en laat dat smelten.





OF:

varkenshaas

zout, peper en wat paprikapoeder

plak kaas (zo groot als de medaillon)

gekookte ham
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd van een varkenshaasje schijfjes (medaillons) van ± 60 gr en bestrooi die stuk voor stuk met peper, zout en wat paprikapoeder.

Neem per medaillon twee dunne lapjes katenspek en wikkel die kruislings om het vlees.

Laat boter in de koekenpan bruin worden, leg het vlees met de “sluiting” naar onder in de pan en plaats er een deksel schuin op.

Draai na 6 of 7 minuten braden het vlees om en braad ook de andere kant zo op matig vuur.

Leg het vlees, als het uit de pan komt, op een voorverwarmde schaal met de heetste zijde naar boven.

Leg er een blokje jong belegen kaas op en laat dat smelten.

Serveer de medaillons met rijst en stroganoffsaus.



U kunt de varkensmedaillons ook op een andere verrassende manier klaar maken: Leg op de gekruide medaillons een even groot plakje kaas en pak het pakje in met gekookte ham. Zet ze eventueel vast met garen en bak ze in ± 10 minuten op een matig vuur gaar.