Home > Recepten

Varkenshaasje in bladerdeeg 1

2 eetlepels olie

30 gr boter

2 varkenshaasjes, samen 500 gr

2 eetlepels mosterd

200 gr niet te dun gesneden rauwe ham

24 gedroogde pruimen

8 plakjes bladerdeeg

1 eierdooier

zout, versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter in een braadpan en laat de boter in de olie smelten.

Braad de varkenshaasjes een paar minuten rondom aan en neem ze uit de pan.

Roer wat zout en peper door de mosterd en bestrijk de varkenshaasjes met dit mengsel.

Leg de varkenshaasjes met de punten over elkaar heen, zodat ze overal even dik zijn.

Leg de plakken ham dakpansgewijs naast elkaar en houd 2 plakken over.

Leg de varkenshaasjes op de ham en dek ze af met de opengesneden pruimen.

Sla de plakken ham over de pruimen en dek ze af met de achtergehouden ham.

Leg de plakjes bladerdeeg licht overlappend in 2 rijen van 4 naast elkaar en druk de randen met de deegrol stevig op elkaar, zodat een deeglap van ± 50 x 25 cm ontstaat.

Leg de ingepakte varkenshaasjes met de pruimen naar beneden op het deeg, bestrijk de deegranden met water en pak de varkenshaasjes in het bladerdeeg.

Druk de naden stevig op elkaar.

Leg het pakketje met de naad naar beneden op een velletje bakpapier in de koelkast tot het de oven in gaat.

Prik er 3 gaatjes in om de stoom tijdens het bakken te laten ontsnappen en garneer desgewenst met figuurtjes die u uit het bladerdeeg heeft gesneden.

Verwarm de oven voor op 200°C, bestrijk het bladerdeeg met de eierdooier en bak het in ± 30 minuten gaar.

Snijd het dan met een kartelmes in dikke plakken en serveer het direct.