Home > Recepten

Varkenshaasje in hamsaus

1 sjalotje

600 gr varkenshaasjes

zout, peper

75 gr boter

35 gr bloem

31/2 dl melk

1 eetlepel cognac of sherry

1 kuipje Bressot met Ham á 125 gr

10 sprietjes bieslook
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper het sjalotje.

Wrijf de varkenshaas in met zout en peper.

Verhit 50 gr boter in een braadpan en bak de varkenshaas in 20 minuten zachtjes gaar.

Smelt 25 gr boter in een pan en fruit het sjalotje.

Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.

Roer de cognac erdoor en laat de saus ± 3 minuten zachtjes koken.

Roer de verse roomkaas met de ham voorzichtig door de saus en verwarm de saus zachtjes tot de kaas is gesmolten.

Snijd de varkenshaasjes in plakken en rangschik deze op 4 warme borden.

Geef de saus erboven.