Varkenshaasje in hamsaus |
|
1 sjalotje 600 gr varkenshaasjes zout, peper 75 gr boter 35 gr bloem 31/2 dl melk 1 eetlepel cognac of sherry 1 kuipje Bressot met Ham á 125 gr 10 sprietjes bieslook |
|
BereidingPel en snipper het sjalotje.Wrijf de varkenshaas in met zout en peper. Verhit 50 gr boter in een braadpan en bak de varkenshaas in 20 minuten zachtjes gaar. Smelt 25 gr boter in een pan en fruit het sjalotje. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Roer de cognac erdoor en laat de saus ± 3 minuten zachtjes koken. Roer de verse roomkaas met de ham voorzichtig door de saus en verwarm de saus zachtjes tot de kaas is gesmolten. Snijd de varkenshaasjes in plakken en rangschik deze op 4 warme borden. Geef de saus erboven. |
Home > Recepten