Home > Recepten

Varkenshaasje Valencia

1 varkenshaasje van ± 250 gr

peper, zout

50 gr boter

1/2 ui

1 dl sinaasappelsap

1 dl bouillon

1/2 theelepel mosterd

een scheutje oranje curaçao

een scheutje schenkroom

15 gr bloem
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Aantal Porties: 1
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf het vlees in met peper en zout en braad het op een matig vuur in ± 15 minuten aan alle kanten mooi bruin en gaar.

Neem het haasje uit de pan en houd het warm.

Fruit in de achtergebleven braadboter het fijngesneden uitje, strooi er de droge bloem over en laat die ook lichtbruin kleuren.

Voeg dan onder goed roeren in gedeelten de bouillon en het sap toe.

Voeg de mosterd, de likeur en de schenkroom toe en giet de saus over het varkenshaasje.