Home > Recepten

Varkenshaasje met oosterse jus

2 varkenshaasjes á ± 200 gr

peper, zout, gemberpoeder

50 gr boter

2 bosuitjes

1/2 eetlepels ketjap

2 theelepels honing

1 zakje jus met uitjes (Knorr)

1/2 dl sinaasappelsap

2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes (Zonnatura)
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de varkenshaasjes naar smaak in met gemberpoeder, peper en zout.

Verhit de boter en bak de varkenshaasjes in ± 12 minuten rondom bruin en rosé.

Maak intussen de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes.

Neem het vlees uit de pan en houd het warm.

Bak de bosui al omscheppend 3 minuten.

Voeg de ketjap, de honing, het sinaasappelsap, de sesamzaadjes, 2 dl koud water en de inhoud van het zakje jus toe en breng het aan de kook.

Kook op laag vuur 1 minuut.

Snijd het vlees in plakjes en serveer het met de jus.

Notities

Lekker met gegratineerde aardappelpuree en roergebakken spinazie.