Varkenshaasje met oosterse jus |
|
2 varkenshaasjes á ± 200 gr peper, zout, gemberpoeder 50 gr boter 2 bosuitjes 1/2 eetlepels ketjap 2 theelepels honing 1 zakje jus met uitjes (Knorr) 1/2 dl sinaasappelsap 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes (Zonnatura) |
|
BereidingWrijf de varkenshaasjes naar smaak in met gemberpoeder, peper en zout.Verhit de boter en bak de varkenshaasjes in ± 12 minuten rondom bruin en rosé. Maak intussen de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Bak de bosui al omscheppend 3 minuten. Voeg de ketjap, de honing, het sinaasappelsap, de sesamzaadjes, 2 dl koud water en de inhoud van het zakje jus toe en breng het aan de kook. Kook op laag vuur 1 minuut. Snijd het vlees in plakjes en serveer het met de jus. NotitiesLekker met gegratineerde aardappelpuree en roergebakken spinazie. |
Home > Recepten