Saté boemboe dendeng 2 |
|
250 gr varkenshaas 3 rode uien of 1/2 gewone ui 2 teentjes knoflook 1 theelepel ketoembar 1 mespunt laos 1 eetlepel suiker 1 eetlepel ketjap het sap van 1/2 citroen zout, peper 1 eetlepel heet water 1/4 cm santen Deze saté kunt u ook maken van mals schapenvlees of kip. Kook de kip eventueel in weinig water met wat zout gaar en snijd het vlees dan in stukjes. |
|
BereidingSnijd het vlees in niet te kleine dobbelsteentjes.Snipper de uien en de teentjes knoflook Op een houten snijplank heel fijn. Leg er de ketoembar, de laos en wat zout bij en wrijf alles met een houten lepel fijn tot u een kruidenpapje heeft. Doe dit kruidenpapje met de ketjap, de suiker, het citroensap, zout en peper naar smaak bij de dobbelsteentjes vlees. Doe het hete water in een kopje, los de santen daarin op en giet ook dit over het vlees. Vermeng het vlees nu goed met de kruiden en laat het zeker 2 uur in deze marinade staan, voordat u het aan de stokjes rijgt en gaat roosteren. Serveer de saté warm. |
Home > Recepten