Home > Recepten

Filet Mignon de Porc d'Arlon (varkenshaas met bier

2 varkenshaasjes

1 liter bouillon

1 dl pilsener bier

15 gr suiker

0,3 dl azijn

1 wortel

1 meiraapje

1 prei

1/2 selderijknol

zout, peper

100 gr boter
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Frans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de bouillon tot 2 1/2 dl inkoken.

Maak de groenten schoon en snijd ze in julienne.

Smelt 50 gr boter in een pan en voeg de groenten erbij.

Doe het deksel op de pan en laat ze een kwartiertje zachtjes stoven.

Houd ze, als ze bijna gaar zijn, warm.

Bestrooi de varkenshaasjes intussen met peper en zout.

Verhit de rest van de boter in een andere pan en sauteer de varkenshaasjes aan alle kanten snel bruin.

Temper het vuur en laat ze 20 minuten zachtjes verder sauteren.

Neem ze uit de pan.

Voeg de suiker bij de braadboter, laat even karameliseren, deglaceer dan met het bier en de azijn en voeg de ingekookte bouillon bij de saus.

Snijd de varkenshaasjes in plakken, leg ze op een serveerschaal, omring ze met het groentemengsel en schenk er wat van de saus over.

Serveer direct.