Home > Recepten

Jachtsaus met spek en champignons

100 gr fijne champignons

75 gr katenspek (plakjes)

1 1/2 dl droge rode wijn

1 zakje jachtsaus (voor 1/4 liter, Knorr)

10 sprietjes bieslook

keukenpapier
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in dunne plakjes.

Snijd het katenspek in smalle reepjes.

Laat in een droge koekenpan het spek al omscheppend ca 3 minuten zachtjes bakken.

Voeg de champignons toe en bak ze ca 4 minuten mee.

Voeg de wijn, 1 dl koud water en het sauspoeder toe en breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus ca 1 minuut zachtjes doorkoken.

Knip de bieslook erboven fijn.

Notities

Voor (varkens)rollade, varkensfiletlapjes, rosbief, varkensfricadeau, ossehaas, karbonade en kalfs- of varkensschnitzel.