Jachtsaus met spek en champignons |
|
100 gr fijne champignons 75 gr katenspek (plakjes) 1 1/2 dl droge rode wijn 1 zakje jachtsaus (voor 1/4 liter, Knorr) 10 sprietjes bieslook keukenpapier |
|
BereidingVeeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in dunne plakjes.Snijd het katenspek in smalle reepjes. Laat in een droge koekenpan het spek al omscheppend ca 3 minuten zachtjes bakken. Voeg de champignons toe en bak ze ca 4 minuten mee. Voeg de wijn, 1 dl koud water en het sauspoeder toe en breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus ca 1 minuut zachtjes doorkoken. Knip de bieslook erboven fijn. NotitiesVoor (varkens)rollade, varkensfiletlapjes, rosbief, varkensfricadeau, ossehaas, karbonade en kalfs- of varkensschnitzel. |
Home > Recepten