Home > Recepten

Varkensrolletjes, gevulde, met roomsaus

1 ei

2 kleine uien

4 takjes peterselie

3 takjes selderij

1 1/2 theelepel tijm

zout, peper

4 ongepaneerde varkensschnitzels á 100 gr

50 gr boter

1/2 eetlepel maïzena

1/2 dl koffieroom
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook het ei in 10 minuten hard, laat het schrikken, pel en halveer het.

Wip er boven een diep bord de dooier uit en prak die fijn.

Snipper het eiwit fijn.

Pel de uien en snipper ze heel fijn. Knip de peterselie en selderij fijn.

Voeg het eiwit, 1 eetlepel ui, 3/4 deel van de peterselie, het selderijmengsel, tijm, zout en peper aan de dooier toe en prak alles goed door elkaar.

Spreid het vlees uit en verdeel er het ei-kruidenmengsel over; rol het vlees op en bind het met rolladetouw of stevig garen vast.

Verhit in een braadpan de boter en bak de vleesrolletjes in 5 minuten rondom lichtbruin; voeg de rest van de ui toe en bak 3 minuten zachtjes mee.

Voeg 1 1/2 dl water toe en stoof de rolletjes met het deksel schuin op de pan in 10 minuten zachtjes gaar.

Roer de maïzena met 1 eetlepel koud water tot een glad papje en schep er de koffieroom door.

Leg de vleesrolletjes op een schaal, voeg al roerend het maïzenapapje aan het stoofvocht toe en blijf roeren tot een lichtgebonden saus ontstaat.

Roer er de rest van het peterselie-selderijmengsel door.

Schenk de saus rondom de vleesrolletjes.