Home > Recepten

Spareribmarinade, Chinese

1 teentje knoflook

3 schijfjes gemberwortel

2 dl sojasaus

1 eetlepel suiker

1 eetlepel sherry



Variaties:

- Wrijf de spareribs eerst in met 1 theelepel zout en 1 theelepel suiker, laat ze 1 uur staan en voeg dan de marinade toe.

- Gebruik 1 1/2 dl sojasaus en 1/2 dl sherry.

- Gebruik 1 theelepel suiker en 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder.

- Vervang de sherry door cognac.

- Voeg 2 eetlepels honing en 2 eetlepels hoisinsaus toe (dikke roodbruine saus, gemaakt van sojabonen, kruiden, knoflook en chilipoeder. Smaakt zoet en pikant).
  • Omschrijving recept: Marinades, Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de knoflook en de gember fijn en meng ze met de andere ingredienten.