Home > Recepten

Varkenskarbonades met mosterdsaus 2

4 varkenskarbonades á 175 gr

75 gr boter

1 1/2 eetlepel bloem

1 1/2 dl (kruiden)bouillon

1 1/2 dl Westmalle Dubbel

2 eetlepels grove mosterd

½ dl slagroom

1 eetlepel bieslook

zout, versgemalen peper, kerriepoeder
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Dep de karbonades met keukenpapier droog en wrijf ze in met wat zout, peper en kerriepoeder.

Verhit de boter, wacht tot het schuim begint weg te trekken en bak de karbonades aan weerszijden bruin.

Zet het vuur laag, bak de karbonades in ± 15 minuten zacht gaar en houd ze daarna warm.

Verwijder de helft van de bakboter, voeg de bouillon toe en blijf roeren tot een vrij gladde saus is verkregen.

Laat de saus 5 minuten zachtjes koken, schenk haar door een zeef in een andere pan en breng haar opnieuw aan de kook.

Roer er de mosterd door en schenk er, onder voortdurend roeren, de Westmalle Dubbel bij.

Laat alles nog enkele minuten zachtjes pruttelen en voeg naar smaak zout toe.

Roer er tenslotte de (verwarmde) room door.

Leg de karbonades op voorverwarmde borden, schep de saus ernaast en bestrooi de saus met bieslook.

Notities

Deze karbonades smaken goed bij alle soorten wintergroenten.

Geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij. En natuurlijk serveert u er een bokaal Westmalle Dubbel bij op 10 -14°C.