Home > Recepten

Côtelette Suisse

4 dikke ribkarbonades

zout, peper

4 plakken ham

4 plakken lichtbelegen kaas

2 eieren

olie

paneermeel

50 gr boter

1/2 citroen in partjes
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Zwitsers
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Snijd het vlees aan de zijkant tot aan het been in en wrijf de binnenkant in met zout en peper.

Drapeer er een plak ham en een plak kaas in en prik het met een cocktailprikker dicht.

Klop in een diep bord de eieren met zout, peper en een beetje olie los.

Strooi het paneermeel op een plat bord.

Haal het vlees eerst door het eimengsel en wentel het dan door het paneermeel.

Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in ± 10 minuten lichtbruin; keer het halverwege.

Doe het vlees over in een ovenschaal en laat het in het midden van de oven nog 5-10 minuten garen.

Garneer met partjes citroen.

Notities

Lekker met een gemengde salade met Emmentaler.