Home > Recepten

Varkensvlees met broccoli in romige saus

2 eetlepels geschaafde amandelen

300 gr broccoli

2 ongepaneerde varkensschnitzels

zout, peper

2 eetlepels boter

1 pakje roomkaas met kruiden (80 gr)

150 gr Umer
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Groentegerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Rooster de amandelen in een droge koekenpan in ± 2 minuten lichtbruin.

Maak de broccoli schoon.

Snijd de stronk in dunne plakjes en verdeel de roosjes in kleinere stukjes.

Kook de stukjes broccoli ± 5 minuten in water met zout.

Giet ze af.

Snijd het vlees in dunne reepjes.

Bestrooi het vlees met zout en peper.

Verhit de boter in een koekenpan.

Bak het vlees al omscheppend in ± 3 minuten lichtbruin.

Voeg de broccolistronkjes en -roosjes toe en bak het geheel al omscheppend ± 3 minuten.

Roer de roomkaas met de umer los en schep het mengsel door het gerecht.

Verwarm het geheel ± 2 minuten en breng op smaak met peper.

Strooi als laatste de amandelen erover.

Notities

Lekker met spaghetti.