Home > Recepten

Pasta-knolselderij-ovenschotel

1 knolselderij á ± 800 gr

60 gr boter

1 theelepel tijm

2 eetlepels fijngeknipte selderij

350 gr macaroni

1 eetlepel olie

100 gr katenspek

100 gr casselerrib

1 1/2 dl melk

100 gr Mon Chou

50 gr geraspte oude Goudse kaas

3 eetlepels paneermeel

zout, versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Deegwaren
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in vierkante blokjes van ± 3 cm.

Verhit de helft van de boter in een pan en roerbak de blokjes knolselderij hierin.

Voeg de tijm, de selderij en naar smaak peper en zout toe en laat het geheel zachtjes 15 minuten stoven.

Kook intussen de macaroni in ruim kokend water met zout en de olie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar.

Snijd het spek en de casselerrib in stukjes en roer ze door de knolselderij.

Schenk de melk bij de knolselderij en verkruimel er de Mon Chou boven.

Verhit het mengsel al roerend tot de kaas is gesmolten en breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Laat de macaroni in een vergiet uitlekken.

Beboter een ovenschaal en schep hier de helft van het knolselderijmengsel, de helft van de macaroni, de rest van het knolselderijmengsel en tot slot de rest van de macaroni in.

Vermeng de geraspte kaas met het paneermeel en strooi dit over de macaroni.

Leg hier en daar een klontje boter op het kaas-paneermengsel en bak de schotel in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin.