Tjap Tjoy 11 |
|
250 gr varkensvlees in blokjes 1 ui 2 preien 1 1/2 dl bouillon 1 bosje selderij 1 theelepel djahé 1/4 selderijknol (±a 150 gr) 2 eetlepels olie 200 gr champignons 1 theelepel suiker 100 gr taugeh 1 eetlepel ketjap 4 worteltjes 2 eetlepels sherry 100 gr savooiekool 1 mespunt ve-tsin zout |
|
BereidingZout het vlees licht en bak het in de olie langzaam bruin.Fruit na ± 10 minuten de gesnipperde uien en djahé heel even mee. Laat de schoongemaakte en gewassen groenten goed uitlekken. Snijd de selderijknol in blokjes. Halveer de preien en in snijd ze in reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de kool. Snijd de worteltjes in plakjes. Doe de prei, de selderijknol, de worteltjes en de savooiekool bij het vlees in de pan en laat alles 5 minuten door bakken. Bak dan de champignons, de taugeh en de gesneden selderij even mee. Voeg de bouillon, suiker, ketjap, sherry en ve-tsin toe en laat zachtjes smoren tot de groenten gaar zijn. Als er veel vocht is, kunt u dit met wat maïzena binden. NotitiesServeer met rijst, mie of mihoen. |
Home > Recepten