Home > Recepten

Kippensoep met balletjes uit Constantine

50 gr boter

1 schoongemaakte en kleingesneden ui

500 gr kippenpoelet

1 1/2 liter water

zout, peper

200 gr gehakt

2 eidooiers

2 eetlepels fijngehakte peterselie

1 eetlepel maïzena

75 gr vermicelli

3 eetlepels citroensap

1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • Omschrijving recept: Soepen; Algerijns (Constantine)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter in een pan en fruit hierin driekwart gedeelte van de fijngehakte ui 3 minuten.

Voeg het kippenpoelet toe en bak alles onder nu en dan omscheppen 4 minuten.

Voeg het water en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.

Vermeng het gehakt met de rest van de fijngehakte ui, 1 eidooier, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper en vorm er kleine balletjes van.

Haal het kippenpoelet met een schuimspaan uit de pan, haal het vlees van de botjes en houd het vlees apart.

Voeg de balletjes aan de soep toe en kook deze 10 minuten mee.

Maak de maïzena aan met wat water en bind de soep hiermee.

Voeg het apart gehouden kippenvlees en de vermicelli aan de soep toe en laat alles nog ± 10 minuten zachtjes doorkoken.

Klop de overgebleven eidooier los met het citroensap.

Neem de pan van het vuur en roer het dooier-citroensapmengsel door de soep.

Serveer de soep bestrooid met de fijngehakte verse munt.

Als er vers brood bij wordt gegeven, kan deze soep als volledige maaltijd dienen.