Kofta wa chalow (Afghaanse gehaktballetjes) |
|
2 uien 3 theelepels fijngehakte knoflook 2 theelepels versgehakte koriander 1 theelepel zwarte peper 1 theelepel zout 500 gr runder- of lamsgehakt 5/8 liter water 1 blikje tomatenpuree (± 70 gr) |
|
BereidingPel 1 (kleine) ui en snijd hem in kleine stukjes.Voeg er 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel versgehakte koriander, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/2 theelepel zout bij. Neem telkens 1 eetlepel van het gehakt en draai daar balletjes van. Pel de tweede ui, snijd hem in vieren en pureer de parten met 1/8 liter water in een foodprocessor. Schenk dit uimengsel in een grote pan, doe er 1 theelepel knoflook bij en laat dit op laag vuur 8-10 minuten sudderen. Voeg 1/2 liter water en stuk voor stuk de gehaktballetjes toe; zorg, dat de balletjes elkaar in de pan niet pletten. Kook de balletjes ± 20 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de tomatenpuree, 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel versgehakte koriander, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/2 theelepel zout toe en laat nog eens 15-20 minuten koken. NotitiesServeer de kofta chalow direct met naan en basmatirijst. |
Home > Recepten