Home > Recepten

Kofta wa chalow (Afghaanse gehaktballetjes)

2 uien

3 theelepels fijngehakte knoflook

2 theelepels versgehakte koriander

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel zout

500 gr runder- of lamsgehakt

5/8 liter water

1 blikje tomatenpuree (± 70 gr)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Lamsvleesgerechten; Afghaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel 1 (kleine) ui en snijd hem in kleine stukjes.

Voeg er 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel versgehakte koriander, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/2 theelepel zout bij.

Neem telkens 1 eetlepel van het gehakt en draai daar balletjes van.

Pel de tweede ui, snijd hem in vieren en pureer de parten met 1/8 liter water in een foodprocessor.

Schenk dit uimengsel in een grote pan, doe er 1 theelepel knoflook bij en laat dit op laag vuur 8-10 minuten sudderen.

Voeg 1/2 liter water en stuk voor stuk de gehaktballetjes toe; zorg, dat de balletjes elkaar in de pan niet pletten.

Kook de balletjes ± 20 minuten op middelhoog vuur.

Voeg dan de tomatenpuree, 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel versgehakte koriander, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/2 theelepel zout toe en laat nog eens 15-20 minuten koken.

Notities

Serveer de kofta chalow direct met naan en basmatirijst.