Home > Recepten

Patates Salatasi

750 gr aardappelen in de schil

4 eetlepels fijngesneden platte peterselie

3-4 in ringen gesneden lente-uitjes

1 fijngesneden rode ui

zout

1 theelepel sumak

5-6 eetlepels olijfolie

het sap van 1 citroen

1 eetlepel fijngesneden dille

2 eetlepels fijngesneden munt.

10 ontpitte groene olijven

1-2 in plakjes gesneden hardgekookte eieren.



Sumak is het bruin-paarse zaad van een fluwelige stekelige plant. Sumak heeft een zure smaak en het wordt veel over salades en visgerechten gestrooid.
  • Omschrijving recept: Salades; Turks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook 750 gr aardappelen in de schil, laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in stukjes.

Meng de aardappelen met 4 eetlepels fijngesneden platte peterselie, 3-4 in ringen gesneden lente-uitjes, 1 fijngesneden rode ui, zout, 1 theelepel sumak, 5-6 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen, 1 eetlepel fijngesneden dille en 2 eetlepels fijngesneden munt.

Garneer de salade met 10 ontpitte groene olijven en 1-2 in plakjes gesneden hardgekookte eieren.

Notities

Voor bij spinazie.