Patates Salatasi |
|
750 gr aardappelen in de schil 4 eetlepels fijngesneden platte peterselie 3-4 in ringen gesneden lente-uitjes 1 fijngesneden rode ui zout 1 theelepel sumak 5-6 eetlepels olijfolie het sap van 1 citroen 1 eetlepel fijngesneden dille 2 eetlepels fijngesneden munt. 10 ontpitte groene olijven 1-2 in plakjes gesneden hardgekookte eieren. Sumak is het bruin-paarse zaad van een fluwelige stekelige plant. Sumak heeft een zure smaak en het wordt veel over salades en visgerechten gestrooid. |
|
BereidingKook 750 gr aardappelen in de schil, laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in stukjes.Meng de aardappelen met 4 eetlepels fijngesneden platte peterselie, 3-4 in ringen gesneden lente-uitjes, 1 fijngesneden rode ui, zout, 1 theelepel sumak, 5-6 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen, 1 eetlepel fijngesneden dille en 2 eetlepels fijngesneden munt. Garneer de salade met 10 ontpitte groene olijven en 1-2 in plakjes gesneden hardgekookte eieren. NotitiesVoor bij spinazie. |
Home > Recepten