Home > Recepten

Stofoe metie (Surinaams-Javaans)

500 gr in stukjes gesneden rundvlees

1 kopje olie

1 grote ui

4 teentjes knoflook

2 theelepel trassi

1 verse peper

1 theelepel sereh

1 theelepel laos

3 salamblaadjes

1 tomaat

2 eetlepels pindakaas

1 citroen (een dikke schijf)

zout, zwarte peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Surinaams (Javaans)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi het vlees met zout en zwarte peper en braad het in de olie.

Snipper intussen de ui en de knoflook en bak ze mee.

Schep tijdens het bakken om en voeg de trassi, verse peper, sereh, laos, de schijf citroen, de salam en de in stukjes gesneden tomaat toe.

Los de pindakaas in 1 1/2 kopje warm water op en voeg dit toe.

Zet het vuur laag en laat het geheel zachtjes ± 2 uur stoven.