Home > Recepten

Croûtes met kippenlever 'tartaar'

250 gr kippenlevers

2 eetlepels olijfolie

3 eetlepels fijngesneden sjalot

1 fijngesneden teen knoflook

2 fijngesneden ansjovisfilets

1/2 eetlepel kappertjes

1 theelepel citroensap

zout, versgemalen peper



Voor de croûtes:

50 gr boter

4 eetlepels olijfolie

16 dunne sneetjes ciabatta of stokbrood
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kipgerechten
  • Aantal Porties: 16
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de ovengrill of verwarm de oven voor op 100°C.

Verhit voor de croûtes de boter en de olie in een koekenpan en wentel de sneetjes brood erin.

Rooster ze onder de grill goudbruin of bak ze in de koekenpan goudbruin en houd ze in de oven warm.

Breng een pan water aan de kook en blancheer de kippenlevers hierin 2 minuten.

Giet de levers in een vergiet af, spoel ze onder de koude kraan af, laat ze uitlekken en snijd ze in stukken.

Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en smoor de sjalot en de knoflook glazig.

Bak de stukjes kippenlever mee tot ze licht zijn gekleurd.

Hak de ansjovis en de kappers met de kippenlevers fijn als voor tartaar en breng deze 'tartaar' op smaak met citroensap, zout en peper.

Serveer de tartaar op de warme croûtes.



Tip: Kijk de kippenlevertjes altijd goed na; de galletjes moeten zijn verwijderd. De groene galletjes kunnen de levers een bittere smaak geven.

Door de kippenlevers te blancheren, zwellen de levers op en wordt het gerecht mooier.