Home > Recepten

Bladerdeeghapjes met vleesvulling

1 pakje diepvries bladerdeeg

250 gr rundergehakt

50 gr cervelaatworst

1 middelgrote ui

1 eidooier

1 ei

1 teentje knoflook

1/2 theelepel majoraan

1 eetlepel paprikapoeder

tabasco

1/2 theelepel zout

1 eetlepel tomatenpuree
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Vleesgerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Meng het gehakt met de fijngesneden cervelaatworst, de gehakte ui, de eidooier, de uitgeperste knoflook, de kruiden en de tomatenpuree.

Leg de bladerdeegplakjes op een met bloem bestoven werkblad op elkaar en rol ze tot een grote vierkante deegplak uit.

Rader met een deegrader plakjes van 10 x 10 cm.

Splits het ei.

Smeer de deegranden met eiwit in en leg op ieder deegplakje een eetlepel vulling.

Vouw het deeg dicht en druk de randen aan.

Zet de pakketjes vervolgens in een op 225 °C voorverwarmde oven en bak ze 15-20 minuten.