Tonijn in aspic |
|
12 blaadjes witte gelatine 3/4 liter kippenbouillon 1/2 theelepel worcestershiresaus het sap van 1 citroen 2 sjalotjes 1 blikje tonijn in water 12 kerstomaatjes 1 komkommer enkele mooie slabladeren |
|
BereidingWeek de gelatine in koud water.Breng 2 1/2 dl bouillon aan de kook, neem de pan van het vuur en los de gelatine op. Voeg de rest van de bouillon, de worcestershiresaus en het citroensap toe en laat het wat afkoelen. Pel intussen de sjalotjes en hak ze fijn. Laat de tonijn uitlekken en snijd de tomaten in vieren. Schil de komkommer, halveer hem en snijd hem in reepjes. Schep de sjalotjes, de tonijn, de tomaat en de komkommer voorzichtig door het gelatinemengsel. Vul 6 vormpjes (1 1/2 dl inhoud) met het mengsel en zet ze in de koelkast. Stort de vormpjes op blaadjes sla op de bordjes en garneer met tomaat, komkommer en eventueel radijsbloempjes. |
Home > Recepten