Home > Recepten

Tonijnmousse in gelei

100 gr kwark (0% vet)

1 blik tonijn naturel (400 gr netto)

1 zakje gelei

1/2 glas witte wijn

1 eetlepel olijfolie virgin

1 eetlepel gehakte peterselie

1 theelepel zout

peper

mosterd

azijn



Voor de versiering:

schijfjes hardgekookt ei

plakken tomaat

slablaadjes

peterselie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Visgerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de gelei volgens de op de verpakking vermelde methode aan, maar gebruik witte wijn in plaats van water.

Laat de tonijn uitlekken en maak hem met een vork of in de mixer fijn.

Meng goed met de mosterd, olie, peterselie, zout, peper en wat azijn.

Voeg, als de gelei weer op kamertemperatuur is (na ± 1/2 uur), het tonijnmengsel en de kwark toe en meng goed.

Vet een cakevorm licht met olijfolie in en doe het geheel daarin.

Zet de mousse 2-3 uur in de koelkast om verder op te stijven.

Verwijder de mousse voor het opdienen uit de vorm, leg haar op de slablaadjes en versier met schijfjes ei en plakken tomaat.

Notities

Geef er naar keuze een mayonaise of een sauce verde bij.