St.Jacobsschelp-buideltjes |
|
8 Jacobsmosselen 8 grote garnalen 50 gr gehakte dille 50 gr gehakte sjalot 150 gr winterwortel 150 gr courgette 4 rijstvelletjes 1 eiwit 2 dl witte wijn 5 draadjes saffraan 2 dl visfond 1 dl room citroensap naar smaak zout, peper |
|
BereidingWas de Jacobsmosselen en verwijder het (oranje) koraal.Pel de garnalen en verwijder de darm (zwart streepje). Snijd de Jacobsmosselen en de garnalen in blokjes en meng die met de gehakte dille en sjalot. Maak de wortel schoon en snijd ze in dunne julienne. Spreid de rijstvelletjes op een werkblad uit en bestrijk ze dun met losgeklopt eiwit. Leg in het midden van ieder vel een bedje wortel en verdeel hier het mengsel van Jacobsmossel en garnaal over. Vouw de vellen als een buideltje dicht en bak ze 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat voor de saus de wijn met de saffraandraadjes tot de helft inkoken. Doe de visfond erbij en laat weer tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat tot sausdikte inkoken. Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap. Leg de buideltjes op 4 voorverwarmde borden, schep de saus eromheen en garneer met dille en gekookte courgette- en wortelbolletjes |
Home > Recepten