Zalm en paling, buideltjes van gerookte |
|
2 eieren 1 1/4 dl melk 125 gr gezeefde bloem wat zout 1 1/4 dl bier 30 gr gesmolten boter 100 gr gerookte zalm 75 gr gerookte paling 1 eetlepel fijngesneden dille preireepjes 1/8 liter crème fraîche 1/3 dl witte wijn 1/4 dl visfond 1/2 eetlepel citroensap zout, peper scheutje gembervocht |
|
BereidingRoer een beslag van 2 eieren, 1 1/4 dl melk, 125 gr gezeefde bloem en wat zout.Roer er 1 1/4 dl bier en 30 gr gesmolten boter door. Zeef het beslag en laat het 2 uur rusten. Bak van het beslag 4 flensjes. Verdeel 100 gr gerookte zalm, 75 gr gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden dille over de flensjes, vorm de flensjes tot buideltjes, bind ze met in kokend water slap geworden preireepjes dicht en zet ze op een ingevette bakplaat. Verwarm ze ± 7 minuten in het midden van de op 180°C voorverwarmde oven. Vermeng voor de saus 1/8 liter crème fraîche, 1/3 dl witte wijn, 1/4 dl visfond, 1/2 eetlepel citroensap, zout, peper en een scheutje gembervocht. Schep de saus op de borden en zet de buideltjes op de saus. |
Home > Recepten