Home > Recepten

Zalm en paling, buideltjes van gerookte

2 eieren

1 1/4 dl melk

125 gr gezeefde bloem

wat zout

1 1/4 dl bier

30 gr gesmolten boter

100 gr gerookte zalm

75 gr gerookte paling

1 eetlepel fijngesneden dille

preireepjes

1/8 liter crème fraîche

1/3 dl witte wijn

1/4 dl visfond

1/2 eetlepel citroensap

zout, peper

scheutje gembervocht
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer een beslag van 2 eieren, 1 1/4 dl melk, 125 gr gezeefde bloem en wat zout.

Roer er 1 1/4 dl bier en 30 gr gesmolten boter door.

Zeef het beslag en laat het 2 uur rusten.

Bak van het beslag 4 flensjes.

Verdeel 100 gr gerookte zalm, 75 gr gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden dille over de flensjes, vorm de flensjes tot buideltjes, bind ze met in kokend water slap geworden preireepjes dicht en zet ze op een ingevette bakplaat.

Verwarm ze ± 7 minuten in het midden van de op 180°C voorverwarmde oven.

Vermeng voor de saus 1/8 liter crème fraîche, 1/3 dl witte wijn, 1/4 dl visfond, 1/2 eetlepel citroensap, zout, peper en een scheutje gembervocht.

Schep de saus op de borden en zet de buideltjes op de saus.