Home > Recepten

Asperges, met verse kruidenvinaigrette, groene

500 gr groene asperges

zout

1/2 theelepel suiker

10 gr boter



Voor de vinaigrette:

zout, peper

1/2 theelepel fijne mosterd

2 eetlepels witte of rode wijnazijn

5 eetlepels olie

2 eetlepels witte of rode wijn

1 eetlepel gehakte verse kruiden



Variatie 1: Roer er 1 theelepel vloeibare honing en 1 theelepel balsamicoazijn door.



Variatie 2: Vervang de helft van de olie door walnootolie en meng er gehakte noten door.



Variatie 3: Gebruik sherryazijn en sinaasappelsap en meng er 1 eetlepel notenolie door.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Sausjes

Bereiding

Snijd de ondereinden van de asperges en snijd de rest en flinterdunne plakjes.

Roer het zout, de peper, de mosterd en de azijn met een kleine garde tot het zout is opgelost.

Giet er al roerend de olie en de wijn bij en meng alles tot een romige saus.

Voeg naar smaak kruiden toe en roer nog even goed door.