Asperges, met verse kruidenvinaigrette, groene |
|
500 gr groene asperges zout 1/2 theelepel suiker 10 gr boter Voor de vinaigrette: zout, peper 1/2 theelepel fijne mosterd 2 eetlepels witte of rode wijnazijn 5 eetlepels olie 2 eetlepels witte of rode wijn 1 eetlepel gehakte verse kruiden Variatie 1: Roer er 1 theelepel vloeibare honing en 1 theelepel balsamicoazijn door. Variatie 2: Vervang de helft van de olie door walnootolie en meng er gehakte noten door. Variatie 3: Gebruik sherryazijn en sinaasappelsap en meng er 1 eetlepel notenolie door. |
|
BereidingSnijd de ondereinden van de asperges en snijd de rest en flinterdunne plakjes.Roer het zout, de peper, de mosterd en de azijn met een kleine garde tot het zout is opgelost. Giet er al roerend de olie en de wijn bij en meng alles tot een romige saus. Voeg naar smaak kruiden toe en roer nog even goed door. |
Home > Recepten