Home > Recepten

Zalmcarpaccio, gerookte

1 kleine krop frisée (krulandijvie)

1/2 komkommer

1/2 eetlepel wasabipoeder of geraspte mierikswortel

1 dl mayonaise

zout, versgemalen peper

200 gr gerookte zalm

1 citroen

1 eetlepel olijfolie

4 blaadjes basilicum
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de frisée en maak de blaadjes goed droog (slacentrifuge).

Scheur de grotere blaadjes in stukken.

Schil de komkommer, snijd hem in vieren en verwijder de zaadjes.

Snijd de komkommer in blokjes.

Roer in een kom het wasabipoeder of de mierikswortel door elkaar.

Breng de mayonaise op smaak met zout en peper.

Verdeel de frisée over 4 grote borden, spreid de plakjes zalm erover uit en sprenkel er wat olijfolie en citroensap over.

Leg de komkommerblokjes in het midden en schep de mayonaise op de komkommer.

Garneer met een blaadje basilicum.