Home > Recepten

Kruiden-hamterrine

100 gr iets dikker gesneden boeren achterham

100 gr iets dikker gesneden Ardennerham

1 dl droge witte wijn

1 zakje gelatinepoeder

1 pakje verse roomkaas

2 eetlepels fijngeknipte bieslook

2 eetlepels fijngehakte peterselie

1 eetlepel fijngehakte verse koriander

1 klein kropje rode sla

1 eetlepel sinaasappelsap

1 theelepel honing

1/2 theelepel mosterd

2 eetlepels olie

zout, peper
  • Omschrijving recept: Pâté's, Varkensvleesgerechten; Voorgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd alle ham in kleine blokjes.

Klop de wijn met het gelatinepoeder tot een luchtig mengsel.

Klop de verse roomkaas, de kruiden en de ham erdoor.

Bekleed een kleine cakevorm (inhoud ± 1/2 liter) met plasticfolie en schep het hammengsel erin.

Laat de terrine opstijven.

Snijd de rode sla in reepjes.

Klop een sausje van het sinaasappelsap, de honing, de mosterd, de olie, het zout en de peper.

Stort de terrine op een plank en verwijder het folie.

Snijd de terrine in 8 plakjes.

Schep de rode slareepjes door het sausje en verdeel ze over 4 bordjes.

Leg op elk bordje 2 plakjes hamterrine.