Eierkroketten |
|
4 eieren 2 dl melk of bouillon van vlees of bouillonblokje 25 g bloem 25 g boter of margarine peterselie, zout 1 kleine ui peper, aroma, nootmuskaat paneermeel losgeklopt eiwit of ei, verdund met water frituurvet |
|
BereidingDe eieren hard koken en pellen.De boter of margarine smelten en hierin de zeer fijn gehakte ui licht fruiten. De bloem toevoegen en bij scheutjes tegelijk, al roerend, het vocht. De saus even laten doorkoken, op smaak afmaken met zout, peper, geraspte nootmuskaat en aroma. De eieren in stukken snijden en met de gewassen en fijngesneden peterselie door de saus mengen. De ragoût overdoen op een natgemaakt bord en koud laten worden. Met twee lepels croquetten vormen, deze door paneermeel rollen, daarna door eiwit of ei dat met iets water is losgeklopt en tenslotte weer door paneermeel rollen. De croquetten goudbruin bakken in dampend heet frituurvet. |
Home > Recepten