Home > Recepten

Eierkroketten

4 eieren

2 dl melk of bouillon van vlees of bouillonblokje

25 g bloem

25 g boter of margarine

peterselie, zout

1 kleine ui

peper, aroma, nootmuskaat

paneermeel

losgeklopt eiwit of ei, verdund met water

frituurvet
  • Omschrijving recept: Kroketten; Eiergerechten
  • Bron: Bedrijfschap v.Pluimvee & Eieren, De Bilt

Bereiding

De eieren hard koken en pellen.

De boter of margarine smelten en hierin de zeer fijn gehakte ui licht fruiten.

De bloem toevoegen en bij scheutjes tegelijk, al roerend, het vocht.

De saus even laten doorkoken, op smaak afmaken met zout, peper, geraspte nootmuskaat en aroma.

De eieren in stukken snijden en met de gewassen en fijngesneden peterselie door de saus mengen.

De ragoût overdoen op een natgemaakt bord en koud laten worden.

Met twee lepels croquetten vormen, deze door paneermeel rollen, daarna door eiwit of ei dat met iets water is losgeklopt en tenslotte weer door

paneermeel rollen.

De croquetten goudbruin bakken in dampend heet frituurvet.