Home > Recepten

Biscuittaart 2

4 eieren

100 g bloem

100 g suiker

zout

vanillesuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Bedrijfschap v.Pluimvee & Eieren, De Bilt

Bereiding

Een springvorm van plm. 18 cm doorsnede invetten en met bloem bestrooien.

De eieren met de suiker, de vanillesuiker en zout kloppen tot een dikke schuimige massa.

Hierdoor voorzichtig de gezeefde bloem scheppen en de massa overdoen in de vorm.

De taart in een matig warme oven met voornamelijk onderwarmte gaar en goudbruin bakken in ongeveer 30minuten.

De taart is gaar, wanneer hij van de vorm loslaat en veerkrachtig aanvoelt.

De taart even laten afkoelen, uit de vorm nemen en laten afkoelen op een taartrooster.

De taart met een scherp mes doorsnijden en vullen met b.v. stijfgeslagen slagroom, dikke vanillevla, crème au beurre (met poedersuiker geroerde

boter of margarine) of jam.

De zijkanten van de taart bestrijken met stijfgeslagen room of crème au beurre en verder garneren met chocoladestrooisel, chocoladevlokken of met gesnipperde amandelen.

De bovenkant van de taart bestrijken met jam, crème au beurre of glazuur.