Home > Recepten

Rabarber met schuimkop

2 eieren

3/4 kg rabarber

150 g suiker

aardappelmeel
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Bedrijfschap v.Pluimvee & Eieren, De Bilt

Bereiding

De eieren scheiden in dooiers en eiwitten.

De rabarber schoonmaken, eventueel schillen, in stukken snijden, wassen en met weinig water gaar koken.

De rabarber, wanneer ze zacht is, tot moes roeren en eventueel bijbinden met aangemengd aardappelmeel.

De eidooiers roeren met 25 g suiker en deze door de hete rabarbermoes kloppen.

De rabarber op smaak afmaken met nog 100 g suiker en overdoen in een vuurvaste schaal.

De eiwitten stijfslaan met 25 g suiker en dit schuim op de rabarber leggen.

In een matig warme oven met bovenwarmte, het schuim lichtbruin van kleur en droog laten worden.

De schotel, zodra deze gereed is, opdienen.