Home > Recepten

Makreel met olijfolie en tomaat uit de oven

4 makrelen van 250-300 gr per stuk

4 stevige rijpe tomaten

2 ansjovisfilets

2 tenen knoflook

5 eetlepels 'gewone' olijfolie

1 eetlepel gehakte bladpeterselie

4 eetlepels paneermeel

zout, peper uit de molen

4 partjes citroen



TIP: Makreel is een uitstekende vis voor dit gerecht omdat, zij niet snel uitdroogt. Men kan echter vele andere soorten vis voor deze bereidingswijze kiezen zoals poen, dorade, harder en sardines. Wel moet de bereidingstijd dan worden aangepast. Reken gemiddeld 12 tot 15 minuten per 250 gram vis of vraag advies aan uw visleverancier.
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Olijfolie, De zon in de keuken

Bereiding

Verwijder ingewanden, kieuwen en vinnen of laat uw visleverancier dat doen. Snijd de vis op drie plekken tot op de graat in.

Ontvel de tomaten, halveer ze en haal de zaden eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes.

Verhit 4 eetlepels olijfolie in een platte grote ovenschaal en voeg hier de geplette knoflooktenen, de ansjovis en de tomatenblokjes aan toe.

Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi de makreel met zout en peper, leg ze in de schaal. Strooi er paneermeel over en giet de overgebleven olijfolie erover.

Bak 12 tot 15 minuten in een op 220(C voorverwarmde oven.

Garneer met partjes citroen en blaadjes peterselie.