Home > Recepten

Involtino, kalfsvink met Parmaham en salie

4 stuks kalfsschnitzels

4 plakjes Parmaham

2 kleine augurkjes

2 eetlepels fijnyehakte peterselie

1 eetlepel fijngehakte salie

1 eetlepel rozijnen

4 eetlepels olijfolie

1 glas medium dry sherry

zout, peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Olijfolie, De zon in de keuken

Bereiding

Plet de kalfsschnitzels tussen folie. Maak ze zo dun mogelijk zonder dat ze kapot gaan, of vraag uw slager dit voor u te doen. Leg op elke plak vlees twee plakken Parmaham. Kruid met peper en eventueel een beetje zout

(de ham is al aardig zout).

Snijd de augurken in dunne plakjes en strooi ze samen met de gehakte kruiden en de rozijnen op de ham.

Rol het vlees op en steek het vast met een houten prikker.

Giet wat olijfolie in een braadslede en bak de rolletjes snel rondom bruin. Giet nog wat olijfolie over de rolletjes en braad ze halfgaar in een op 175(C voorverwarmde oven in circa 10 minuten. Blus de braadslede af

met de sherry en laat het geheel nog circa 5 minuten in de oven verder stoven. Het kalfsvlees moet van binnen nog ros‚ en sappig zijn.

Notities

Een geurig gerecht dat zich uitstekend laat combineren met pasta of bijvoorbeeld aardappelpuree met taug‚ en olijfolie (zie recept elders in deze brochure).

Dit gerecht kan ook prima gemaakt worden met kip of varkensvlees.