Home > Recepten

Zomerstamppot met taugeh‚ en olijfolie

600 gr aardappelen

2 takjes rozemarijn

150 gr taugeh‚

1,5 dl extra vierge olijfolie

2,5 dl slagroom

zout, peper uit de molen

nootmuskaat



Dit gerecht valt of staat met de olijfolie die wordt gebruikt. De geur van olijfolie komt juist in aardappelpuree duidelijk naar voren.



TIP: Een prachtige manier om ovenschotels (of bovenstaand gerecht) te gratineren is een mengsel te maken van kaas, paneermeel of broodkruim en olijfolie; niet alleen kleurt dit mooi, maar door de olijfolie krijg je ook een aparte andere smaak en een heel knapperig korstje.
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Olijfolie, De zon in de keuken

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in regelmatige stukken. Breng ze aan de kook in water waaraan zout en de twee takjes rozemarijn zijn toegevoegd. Kook de aardappels gaar. Giet ze af en stoom ze goed droog. Pureer de aardappelen. Gooi de takjes rozemarijn weg. Meng de slagroom door de puree. Voeg nu al roerend de olijfolie toe. Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en iets nootmuskaat.

Roer -vlak voor het serveren- de schoongemaakte taugeh‚ door de hete aardappelpuree. De taugeh‚ moet knapperig blijven.

Serveer direct.