Home > Recepten

Aardappelpannenkoekjes

11/2 kg aardappelen

1/2 l melk

50 g boter

snufje zout, nootmuskaat, peper

6 eidooiers

6 eiwitten

ruim boter

eventueel sla





Varianten:

1) De helft van de aardappelen vervangen door stukjes appel;

2) Aan de puree wat flinters ham en blokjes kaas toevoegen.
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Aardappelgerechten; Nederlands
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

De aardappelen koken, daarna met wat melk pureren en vermengen met de gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.

Na goed doorroeren de stijfgeslagen eiwitten erdoor spatelen, tot kleine, smalle en dunne pannenkoekjes vormen, deze in ruim boter goudgeel bakken.

Notities

Eventueel serveren met sla.

Benodigdheden

ruime pan, kommen, koekenpan met dikke bodem, paletmes, lepels, pureeknijper, schotel, garden, spatel, slakom en bestek