Blintzes |
|
3 eieren ca 2-3 dl melk snufje zout 2 eetlepels slaolie 100 g bloem boter 1 ui 1 eetlepel ketchup 1 ei 50 g gaar vlees 2 dl tomatensaus Varianten: 1) Een vulling van kwark met ei en citroensap; 2) Een compote van bosbessen met cornflakes. |
|
BereidingDe eieren, melk, zout en slaolie vermengen en tot een homogeen mengsel kloppen, langzaam de bloem erdoor roeren. Van dit beslag op de gewone wijze flensjes eenzijdig bakken, ze opstapelen op een schotel of doek bijvoorbeeld, op elkaar. Nu telkens een lepel vulling (bijvoorbeeld ui, vlees, ketchup, en ei tot een dikke pasta maken) erop, oprollen en in een hete oven goudbruin afbakken, serveren met een tomatensaus.Benodigdhedengrote kommen, garden, spatels, flensjespan, lepels, oven of tafelgrill, schotel of doek |
Home > Recepten