Home > Recepten

Blintzes

3 eieren

ca 2-3 dl melk

snufje zout

2 eetlepels slaolie

100 g bloem

boter

1 ui

1 eetlepel ketchup

1 ei

50 g gaar vlees

2 dl tomatensaus



Varianten:

1) Een vulling van kwark met ei en citroensap;

2) Een compote van bosbessen met cornflakes.
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Deegwaren; Joods
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

De eieren, melk, zout en slaolie vermengen en tot een homogeen mengsel kloppen, langzaam de bloem erdoor roeren. Van dit beslag op de gewone wijze flensjes eenzijdig bakken, ze opstapelen op een schotel of doek bijvoorbeeld, op elkaar. Nu telkens een lepel vulling (bijvoorbeeld ui, vlees, ketchup, en ei tot een dikke pasta maken) erop, oprollen en in een hete oven goudbruin afbakken, serveren met een tomatensaus.

Benodigdheden

grote kommen, garden, spatels, flensjespan, lepels, oven of tafelgrill, schotel of doek