Home > Recepten

Célestines à la Joinville

300 g bloem

snufje zout

3 eieren

2 1/2 dl water

50 g boter

3 eiwitten

boter

30 g bloem

25 g boter

2 dl visfumet

1/2 blikje kreeft

100 g garnalen (gekookt en gepeld)

50 g champignons

2 dl sauce Joinville

eiwit

paneermeel

frituurvet



Varianten:

1) Crabmeat gebruiken bij een sauce Russe;

2) Vlees van shrimps gebruiken en daarbij een sauce verte
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Frans (Bretagne)
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

Van bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken en daarvan heel dunne flensjes bakken. Elk flensje bedekken met een ragoût van kreeft en garnaal, lichtgebraiseerde champignons en een sauce Joinville (fumet de poisson, kreeften- en garnalenboter, truffeljulienne, scheutje witte wijn), oprollen, vaststeken met prikker,

paneren à l'anglaise en goudgeel in de hete frituur afbakken.

Benodigdheden

beslagkom, flensjespan, lepels, paletmes, invetkwastie, garden, sauspannen, kommen, prikkers, frituurpan + net