Célestines à la Joinville |
|
300 g bloem snufje zout 3 eieren 2 1/2 dl water 50 g boter 3 eiwitten boter 30 g bloem 25 g boter 2 dl visfumet 1/2 blikje kreeft 100 g garnalen (gekookt en gepeld) 50 g champignons 2 dl sauce Joinville eiwit paneermeel frituurvet Varianten: 1) Crabmeat gebruiken bij een sauce Russe; 2) Vlees van shrimps gebruiken en daarbij een sauce verte |
|
BereidingVan bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken en daarvan heel dunne flensjes bakken. Elk flensje bedekken met een ragoût van kreeft en garnaal, lichtgebraiseerde champignons en een sauce Joinville (fumet de poisson, kreeften- en garnalenboter, truffeljulienne, scheutje witte wijn), oprollen, vaststeken met prikker,paneren à l'anglaise en goudgeel in de hete frituur afbakken. Benodigdhedenbeslagkom, flensjespan, lepels, paletmes, invetkwastie, garden, sauspannen, kommen, prikkers, frituurpan + net |
Home > Recepten