Celestinos à la reine |
|
350 g bloem snufje zout 1/2 l melk 3 eieren 50 g (gesmolten, afgekoelde) boter 2 stijfgeslagen eiwitten boter ca 400 g kippenvlees 2 eetlepels kalfsjus tandenstokers eiwit paneermeel frituurvet Varianten: 1) i.p.v. kip neemt u kalkoen, ander gevogelte, overgebleven stukje wild; 2) i.p.v. puree maakt u een ragoût van bloem, boter en bouillon, vult deze met flinters vlees. |
|
BereidingVan bloem, zout, eieren, melk, boter en eiwitten op de gewone wijze een beslag maken, hiervan dunne, gladde flensjes bakken.Ieder flensje bedekken met een dunne laag puree van kippenvlees, waaraan wat jus de veau is toegevoegd, oprollen en het flensje (eventueel omgebogen), met tandenstoker dichtgepend, paneren à l'anglaise en in de hete frituur mooi goudgeel afbakken. Benodigdhedenbeslagkom, garde, kleine flensjespan, invetkwastje, paletmes, vleeswolf, kwastjes, frituurpan en frituurnet |
Home > Recepten