Home > Recepten

Celestinos à la reine

350 g bloem

snufje zout

1/2 l melk

3 eieren

50 g (gesmolten, afgekoelde) boter

2 stijfgeslagen eiwitten

boter

ca 400 g kippenvlees

2 eetlepels kalfsjus

tandenstokers

eiwit

paneermeel

frituurvet



Varianten:

1) i.p.v. kip neemt u kalkoen, ander gevogelte, overgebleven stukje wild; 2) i.p.v. puree maakt u een ragoût van bloem, boter en bouillon, vult deze met flinters vlees.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Spaans; Italiaans; Slavisch
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

Van bloem, zout, eieren, melk, boter en eiwitten op de gewone wijze een beslag maken, hiervan dunne, gladde flensjes bakken.

Ieder flensje bedekken met een dunne laag puree van kippenvlees, waaraan wat jus de veau is toegevoegd, oprollen en het flensje (eventueel omgebogen), met tandenstoker dichtgepend, paneren à l'anglaise en in de hete frituur mooi goudgeel afbakken.

Benodigdheden

beslagkom, garde, kleine flensjespan, invetkwastje, paletmes, vleeswolf, kwastjes, frituurpan en frituurnet