Home > Recepten

Crêpes à l'anglaise

300 g bloem

4 dl melk

snufje zout

50 g suiker

2 eieren

boter

100 g citroensuiker

citroensap

likeurglas Curaçao

1 citroen



Varianten:

1) De citroensuiker vervangen door bijvoorbeeld hetzelfde met sinaasappel;

2) Minder sterk: gewoon bakken, oprollen en alleen de bovenste bedekken met citroensap.
  • Omschrijving recept: Gebak; Pannenkoeken; Frans
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze flensjes bakken. Nu een flensje op een verwarmde dresseerschotel dresseren, bestrooien met wat citroensuiker en dan lichtelijk besprenkelen met citroensap, daarop het volgende, weer citroensuiker, citroensap enz.

Soms besprenkelt men de bovenste met wat Curaçao en serveert de stapel flensjes met partjes citroen.

Benodigdheden

beslagkom, flensjespan, dresseerschotel, paletmes, invetkwastje, lepels, eventueel rasp voor citroensuiker