Crêpes à l'anglaise |
|
300 g bloem 4 dl melk snufje zout 50 g suiker 2 eieren boter 100 g citroensuiker citroensap likeurglas Curaçao 1 citroen Varianten: 1) De citroensuiker vervangen door bijvoorbeeld hetzelfde met sinaasappel; 2) Minder sterk: gewoon bakken, oprollen en alleen de bovenste bedekken met citroensap. |
|
BereidingVan gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze flensjes bakken. Nu een flensje op een verwarmde dresseerschotel dresseren, bestrooien met wat citroensuiker en dan lichtelijk besprenkelen met citroensap, daarop het volgende, weer citroensuiker, citroensap enz.Soms besprenkelt men de bovenste met wat Curaçao en serveert de stapel flensjes met partjes citroen. Benodigdhedenbeslagkom, flensjespan, dresseerschotel, paletmes, invetkwastje, lepels, eventueel rasp voor citroensuiker |
Home > Recepten