Crêpes au gingembre |
|
300 g bloem 4 dl melk 75 g suiker snufjezout 2 eieren 200 g gember boter 2 dl gembersiroop poedersuiker 25 g djahé Varianten: 1) De gember vervangen door sukadesnippers, i.p.v. de siroop wat notenlikeur; 2) De gember vervangen door stukjes gedroogde, geweekte abrikoos, i.p.v. de siroop bessenjam en bestrooien met greinsuiker. |
|
BereidingVan gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze beslag maken. Aan dit beslag de fijngehakte gember toevoegen en nu dunne flensjes bakken, oprollen en dresseren op een schotel, besprenkelen met gembersiroop en dan bestrooien met een mengsel van gezeefde poedersuiker en djahépoeder.Benodigdhedenbeslagkom, flensjespan, paletmes, invetkwastie, schotel, lepel, hakmes, kommen of schaaltjes |
Home > Recepten