Home > Recepten

Crêpes au gingembre

300 g bloem

4 dl melk

75 g suiker

snufjezout

2 eieren

200 g gember

boter

2 dl gembersiroop

poedersuiker

25 g djahé



Varianten:

1) De gember vervangen door sukadesnippers, i.p.v. de siroop wat notenlikeur;

2) De gember vervangen door stukjes gedroogde, geweekte abrikoos, i.p.v. de siroop bessenjam en bestrooien met greinsuiker.
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Frans; Indiaas
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze beslag maken. Aan dit beslag de fijngehakte gember toevoegen en nu dunne flensjes bakken, oprollen en dresseren op een schotel, besprenkelen met gembersiroop en dan bestrooien met een mengsel van gezeefde poedersuiker en djahépoeder.

Benodigdheden

beslagkom, flensjespan, paletmes, invetkwastie, schotel, lepel, hakmes, kommen of schaaltjes