Home > Recepten

Lapsjevnik

200 g lintmacaroni

voldoende melk

3 eidooiers

50 g boter

snufje zout

2 eetlepels suiker

25 g bloem

3 eiwitten

boter







Varianten:

1) De lintmacaroni vervangen door spaghetti, in bouillon koken, bakken en bedekken met wat tomatenpuree;

2) Een gedeelte macaroni door gesmoorde hanekammen vervangen, als kruide rij een snufje foelie.
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Pannenkoeken; Russisch
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

De lintmacaroni in melk gaarkoken, laten uitlekken en afkoelen.

De eidooiers met de boter schuimig roeren, zout en suiker toevoegen, daarna de bloem en de uitgelekte macaroni (Japschà), goed vermengen.

De eiwitten stijfslaan en door de massa spatelen, het geheel in de ingevette koekenpan overbrengen en, toegedekt in ca 15 minuten goudbruin tinten.

Benodigdheden

kookpannen, beslagkom, kommen, garden, zeef, paletmes, invetkwastje, koekenpan met dikke bodem