Lapsjevnik |
|
200 g lintmacaroni voldoende melk 3 eidooiers 50 g boter snufje zout 2 eetlepels suiker 25 g bloem 3 eiwitten boter Varianten: 1) De lintmacaroni vervangen door spaghetti, in bouillon koken, bakken en bedekken met wat tomatenpuree; 2) Een gedeelte macaroni door gesmoorde hanekammen vervangen, als kruide rij een snufje foelie. |
|
BereidingDe lintmacaroni in melk gaarkoken, laten uitlekken en afkoelen.De eidooiers met de boter schuimig roeren, zout en suiker toevoegen, daarna de bloem en de uitgelekte macaroni (Japschà), goed vermengen. De eiwitten stijfslaan en door de massa spatelen, het geheel in de ingevette koekenpan overbrengen en, toegedekt in ca 15 minuten goudbruin tinten. Benodigdhedenkookpannen, beslagkom, kommen, garden, zeef, paletmes, invetkwastje, koekenpan met dikke bodem |
Home > Recepten