Loempia's 11 |
|
250 g bloem snufje zout 2 eieren 4 dl water boter ca 250 g vleesresten reuzel teentje knoflook prei, selderie, taugehé 50 g garnalen frituurvet Varianten: 1) Varkensvlees bijvoorbeeld vervangen door kip e.d.; 2) i.P.v. genoemde groenten gebruikt men ook wel Boemboe Nasi Goreng of Sajoeran Kering. |
|
BereidingVan bloem, zout, eieren, water op gewone manier een flensjesbeslag maken en heel dunne flensjes bakken.De vleesresten met de knoflook aanfruiten in reuzel, de prei, selderie, taugehé, zout, peper, eventueel gesnipperde garnalen toevoegen. Van deze massa midden op elk flensje een gedeelte leggen, benedenhelft en zijkanten omslaan, ronddraaien tot croquettevorm, flap vastplakken met wat beslag. In hete frituurolie of vet goudgeel en knappend afbakken. Benodigdhedenbeslagkom, garde, flensjespan, invetkwastie, paletmes, sauspan of braadpan, knoflookpers, frituurpan |
Home > Recepten