Home > Recepten

Loempia's 11

250 g bloem

snufje zout

2 eieren

4 dl water

boter

ca 250 g vleesresten

reuzel

teentje knoflook

prei, selderie, taugehé

50 g garnalen

frituurvet





Varianten:

1) Varkensvlees bijvoorbeeld vervangen door kip e.d.;

2) i.P.v. genoemde groenten gebruikt men ook wel Boemboe Nasi Goreng of Sajoeran Kering.
  • Omschrijving recept: Loempia'd; Chinees
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

Van bloem, zout, eieren, water op gewone manier een flensjesbeslag maken en heel dunne flensjes bakken.

De vleesresten met de knoflook aanfruiten in reuzel, de prei, selderie, taugehé, zout, peper, eventueel gesnipperde garnalen toevoegen. Van deze massa midden op elk flensje een gedeelte leggen, benedenhelft en zijkanten omslaan, ronddraaien tot croquettevorm, flap vastplakken met wat beslag.

In hete frituurolie of vet goudgeel en knappend afbakken.

Benodigdheden

beslagkom, garde, flensjespan, invetkwastie, paletmes, sauspan of braadpan, knoflookpers, frituurpan