Passoverkoekjes |
|
5 matzes ruim water 3 eieren snufje zout 60 g boter (of vet) 75 g matzesmeel ruim boter of vet zure room blokjes gebraiseerd lamsvlees in een zgn. raifortsauce Varianten: 1) De bijgerechten variëren, denken aan kosjer vlees; 2) De passoverkoekjes serveren, bedekt met jam o.i.d. |
|
BereidingDe matzes in koud water weken tot ze zacht zijn, laten uitlekken en roeren tot een soort dikke pasta.De eieren en het zout loskloppen, de gesmolten boter erbij en dan de matzespasta. Nu telkens een paar lepels tegelijk in het hete vet of boter doen en de koekjes aan beide zijden bruin bakken. Serveren met zure room, indien bereid met boter, met een vleesgerecht, indien bereid met vet. Benodigdhedenkommen, zeef, grote koekenpan, paletmes, lepels, schotel, garden, sauspan |
Home > Recepten