Home > Recepten

Passoverkoekjes

5 matzes

ruim water

3 eieren

snufje zout

60 g boter (of vet)

75 g matzesmeel

ruim boter of vet

zure room

blokjes gebraiseerd lamsvlees in een zgn. raifortsauce





Varianten:

1) De bijgerechten variëren, denken aan kosjer vlees;

2) De passoverkoekjes serveren, bedekt met jam o.i.d.
  • Omschrijving recept: Koekjes; Pannenkoeken; Joods
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

De matzes in koud water weken tot ze zacht zijn, laten uitlekken en roeren tot een soort dikke pasta.

De eieren en het zout loskloppen, de gesmolten boter erbij en dan de matzespasta. Nu telkens een paar lepels tegelijk in het hete vet of boter doen en de koekjes aan beide zijden bruin bakken.

Serveren met zure room, indien bereid met boter, met een vleesgerecht, indien bereid met vet.

Benodigdheden

kommen, zeef, grote koekenpan, paletmes, lepels, schotel, garden, sauspan