Home > Recepten

Piadina (di Gradara)

200 g bloem

2 dl water

1 dl olie

snufje zout

olijfolie

prosciutto (gerookte, rauwe ham)







Varianten:

1) De prosciutto vervangen door salami met eventueel een schijfje knoflook;

2) De piadina licht bestrijken met wat tomatenpuree, bestrooien met gehakte of licht gefruite ui.
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Pannenkoeken; Italiaans (Gradara)
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

De bloem vermengen met het water en de olie, goed doorkneden, wat zout toevoegen, laten rusten. Opnieuw doorkneden en balletjes vormen, deze platdrukken en uitrollen tot een koekje van ca 1/2 cm, op gloeiende ingevette plaat leggen en aan één zijde gaarbakken.

Serveren, bedekt met bijvoorbeeld prosciutto.

Benodigdheden

grote sauspan, paletmes, lepels, droge bakplaat (bijvoorbeeld oud koekblik), invetkwastje