Pirosjki |
|
250 g bloem 1 dl room 50 g boter 2 eieren snufje zout 250 g witte kool snufje zout 25 g boter 2 hardgekookte eieren snufje zout eiwit frituurvet peterselie Varianten: 1) Als vulsel gesmoorde paddestoelen (hanekammen bijvoorbeeld) gebruiken; 2) De room in het deeg vervangen door een kaassaus en als vulsel zuurkool gebruiken. |
|
BereidingVan de bloem, room, boter, eieren en het zout een stevig deeg kneden, uitrollen.Het deeg snijden in rechthoekige lapjes van 5 bij 10 cm. Deze bedekken met een laagje vulsel (kool fijnhakken, licht blancheren met zout, gaar smoren, goed vermengen met gesnipperde eieren en zout), dichtrollen en afplakken met eiwit. In kokende frituur afbakken. Serveren, bedekt met peterselie. Benodigdhedenbeslagkom, messen, sauspan, lepels, hakmes, frituurpan + net |
Home > Recepten