Home > Recepten

Pirosjki

250 g bloem

1 dl room

50 g boter

2 eieren

snufje zout

250 g witte kool

snufje zout

25 g boter

2 hardgekookte eieren

snufje zout

eiwit

frituurvet

peterselie





Varianten:

1) Als vulsel gesmoorde paddestoelen (hanekammen bijvoorbeeld) gebruiken;

2) De room in het deeg vervangen door een kaassaus en als vulsel zuurkool gebruiken.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Pools
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Bron: Ben J.Kuiper - 50 pannekoekgerechten

Bereiding

Van de bloem, room, boter, eieren en het zout een stevig deeg kneden, uitrollen.

Het deeg snijden in rechthoekige lapjes van 5 bij 10 cm. Deze bedekken met een laagje vulsel (kool fijnhakken, licht blancheren met zout, gaar smoren, goed vermengen met gesnipperde eieren en zout), dichtrollen en afplakken met eiwit. In kokende frituur afbakken.

Serveren, bedekt met peterselie.

Benodigdheden

beslagkom, messen, sauspan, lepels, hakmes, frituurpan + net